Impactul extinderii Uniunii Europene (UE) asupra Romaniei, va fi pozitiv si va afecta in mare masura economia nationala sub diverse aspecte: social, administrativ, financiar, juridic si in special, mediul de afaceri si industria, deoarece toate statele membre sunt obligate sa aplice legislatia europeana, incepand de la data aderarii oficiale.

   Una din cerintele esentiale pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, este transpunerea legislatiei europene in legislatia nationala. Indeplinirea acestei conditii ofera calea de acces la Piata Unica. Cu toate ca se fac eforturi considerabile pentru accelerarea ritmului pe plan economic, totusi produsele autohtone si serviciile nu pot sa devina competitive pe piata externa daca nu satisfac cerintele impuse de standardele europene si internationale.

   Standardizarea reprezinta cu certitudine principalul mod de organizare a relatiilor economice intrucat este utilizata in industrie, in relatiile comerciale si ca referinta in relatiile publice. Standardizarea unei game largi de produse, aflate totdeauna intr-un proces continuu de imbunatatire a calitatii, de servicii si de activitati comerciale, furnizeaza cel mai potrivit raspuns nevoilor reale ale cetatenilor, contribuind la ridicarea nivelului lor de viata. De asemenea standardizarea ofera solutii noi pentru industrie prin armonizare tehnica si ofera un limbaj tehnic comun in toate statele membre ale UE.

   Activitatea de standardizare este determinata de o serie de reguli inscrise in legi, reglementari tehnice sau administrative, standarde internationale, regionale, nationale, coduri de buna practica, ghiduri ale unor organisme sau organizatii cu notorietate In anumite zone geografice, standarde profesionale si de firma.

   In fapt, cele mai multe standarde sunt realizate pentru o combinatie de motive si aduc beneficii diverse pentru utilizatori:

   - Standardele europene reprezinta instrumente puternice in cresterea competitivitatii intreprinderilor din Uniunea Europeana;
   - Standardele contribuie la protejarea sanatatii, securitatii si mediului cetatenilor;
   - Standardele ofera solutii tehnice unor probleme si faciliteaza comertul si cooperarea in cadrul comunitatii europene;
   - Standardele ajuta la transferul si diseminarea tehnologiei in beneficiul fiecaruia.
   - Standardele contribuie la eficientizarea politicilor comunitare pentru protectia consumatorilor si protectia mediului.

   Standardele ne asigura ca aparatura electrica pe care o utilizam este sigura, hrana pe care o consumam este de calitate buna si de asemenea standardele prezinta solutii pentru protectia mediului inconjurator. In realitate standardele se regasesc in tot ce ne inconjoara.

   Standardele deschid canale de comunicare si canale comerciale, promoveaza intelegerea procedeelor tehnice, asigura compatibilitatea produselor si serviciilor, formeaza cultura tehnica si manageriala a specialistilor si constituie, alaturi de reglementarile tehnice, baza prescriptiilor pentru calitatea si siguranta produselor in exploatare, protectia sanatatii, securitatea ocupationala, pentru o calitate mai buna a vietii.

Prin urmare ce este...si, de ce aveti nevoie de :

:: ISO 9001?

:: ISO 14001?

:: ISO 22000 (HACCP)?

:: OHSAS 18001

SISTEM INTEGRAT DE MANAGEMENT CALITATE/MEDIU/SANATATE SI SECURITATE IN MUNCA

Parteneri

bvqicertindglcrocertsgssimtexsractuv